Kraftpojkarna blir KP

Kraftpojkarna byter namn till KP. Genom det nya varumärket öppnar vi upp för att möta nya marknader med ökade investeringar och tar ett steg närmare målet att accelerera omställningen till hållbar energi.
Pressmeddelande
Sedan 2012 har Kraftpojkarna, Sveriges ledande grossist av förnybara energilösningar, spelat en avgörande roll i Sveriges omställning inom cleantech. I takt med att marknaden utvecklas är vi stolta över att från och med den 1 maj 2022 uppdatera vårt varumärke till KP, vilket många redan kallar oss idag.
Varför ett nytt varumärke?
Genom vårt nya varumärke kan vi fortsätta möta nya marknader och tillsammans med våra starka ägare, OKQ8, öka våra investeringar markant under 2022 genom att öka våra inköp och betjäna de nordiska marknaderna.
Vi accelererar omställningen till hållbar energi
Omställningen till förnybar energi har aldrig varit viktigare, varken ur ett klimat- eller geopolitiskt perspektiv. Med vårt nya varumärke, KP, kommer vi att fortsätta hjälpa energibranschen att accelerera omställningen till hållbar energi. Det gör vi genom att tillhandahålla avancerade produkter och tjänster på ett enkelt och pålitligt sätt.
Utökar personalstyrkan med över 25 procent
Som ett exempel kommer vi under Q3 i år att leverera mer än vad vi gjorde under hela 2021. Samtidigt genomför vi under Q2 en plan för att öka vår personalstyrka med över 25 procent. Till att börja med innebär det att vi skapar nya arbetstillfällen i Västerås, Stockholm, Göteborg, Malmö och Helsingfors.
Filip Wiqvist
VD/CEO
KP

Senaste nytt

kp energy webshop

🚀 KP Energy lanserar ny webbshop! 🚀

KP Energy välkomnar Pylontech som ny leverantör av energilagringslösningar

Filip Wiqvist slutar som CEO för KP Energy