KP Energy välkomnar Pylontech som ny leverantör av energilagringslösningar

KP Energy välkomnar Pylontech som ny leverantör av energilagringslösningar KP Energy, en av Nordens ledande cleantech-grossister, är stolta över att presentera Pylontech som ny leverantör av batteribaserade energilagringssystem (BESS). Med
Pressmeddelande

KP Energy, en av Nordens ledande cleantech-grossister, är stolta över att presentera Pylontech som ny leverantör av batteribaserade energilagringssystem (BESS). Med sin expertis inom litiumbatteriteknik, elektrokemi och systemintegration erbjuder Pylontech marknadsledande lösningar för bostäder, kommersiella byggnader och offentliga verksamheter.

Pylontech har etablerat sig som en global ledare inom energilagringsindustrin genom sin tillförlitliga och avancerade teknik. Med ett starkt fokus på forskning och utveckling är deras system kompatibla med ett brett urval av växelriktare, vilket gör deras lösningar mycket flexibla och anpassningsbara.

Med Pylontechs produkter i sitt sortiment stärker KP Energy sitt utbud av högkvalitativa och hållbara energilagringslösningar. Dessa system bidrar till att stabilisera och balansera elnätet, samtidigt som de möjliggör maximal användning av förnybar energi.

För solcellsanläggningar erbjuder hybridväxelriktare med batterilösningar flera fördelar. De gör det möjligt för användaren att lagra överskottsenergi från solcellerna under dagen och använda den när behovet är större eller när solen inte skiner. Detta ökar självförsörjningsgraden, minskar belastningen på elnätet och kan även minska energikostnaderna för hushållen. Dessutom fungerar batterierna som en backup vid strömavbrott, vilket ökar energisäkerheten för användarna.

“Vi är mycket glada över att samarbeta med Pylontech och inkludera deras innovativa energilagringssystem i vårt produktutbud” säger Fredrik Stake, Chief Product Officer på KP Energy. “Detta partnerskap ligger helt i linje med vår mission att accelerera energiomställningen och stödjer vårt åtagande att erbjuda högkvalitativa, pålitliga och effektiva cleantech-lösningar.”

Batterisystem spelar en viktig roll i ESS-trenden, där våra pålitliga lösningar gör stor skillnad för alla intressenter, oavsett leverantör, distributör, installatör eller användare. Pylontech har levererat över en miljon batterilagringssystem sedan 2013 och har haft ett nära samarbete med lokala partners över hela världen. “Vi är oerhört tacksamma för samarbetet med KP Energy för att leda ESS-kraven tillsammans med bidrag till den hållbara världen på den nordiska marknaden” säger Jeff Cheaung, teknik- och servicechef på Pylontech.

Om KP Energy KP Energy är en ledande grossist inom cleantech och en del av OK-Q8 AB. KP Energys uppdrag är att hjälpa energibranschen att accelerera energiomställningen genom att leverera avancerade produkter och smarta tjänster på ett enkelt och hållbart sätt, till hundratals återförsäljare i Norden. För att läsa mer om KP Energy, besök www.kpenergy.se.

Om Pylontech Pylontech är en dedikerad BESS (Battery Energy Storage System) tillverkare och lösningsleverantör, som konsoliderar expertis inom elektrokemi, kraftelektronik och systemintegration för att leverera tillförlitliga BESS-lösningar globalt. Pylontech har ett stort fokus på forskning och utveckling och kontrollerar hela värdekedjan från battericeller till system. För att läsa mer om Pylontech, besök https://en.pylontech.com.cn.

Senaste nytt

KP Energy välkomnar Pylontech som ny leverantör av energilagringslösningar

Filip Wiqvist slutar som CEO för KP Energy

KP Energy ingår partnerskap med VSK Bandy för en Schysst Framtid