KP Energy – Pressmeddelande lansering Finland

KP Energy tar nästa steg i tillväxtstrategin – ny storsatsning på Finland
Pressmeddelande

KP Energy grundades 2012 i Västerås och efter mer än ett decennium av tillväxt är man en av de största grossisterna av cleantech-produkter i Sverige. I dag har var fjärde solcellsinstallation på villataken i Sverige material från KP Energy, exempelvis. Nu tar företaget ett stort och viktigt steg i sin expansion då man etablerar sig i Finland. Med ett nytt kontor, finsk e-handel och kommande marknadskampanj i Finland ser företaget ljust på framtiden.

Klimat- och energiutmaningarna har gjort att elektrifieringen och omställningen till förnybar energi i samhället gått från viktig till absolut nödvändig, och här är cleantech-sektorn en drivande kraft och möjliggörare. KP Energy är ett av företagen som driver den gröna omställningen som grossist inom solenergi, elbilsladdning och energilagring. Nu expanderar de sin verksamhet i Finland.

– Jag ser fram emot att ta med vår spjutspetskunskap och etablera oss på allvar i Finland. Vi har stora ambitioner och med lärdomar från tillväxten i Sverige kombinerat med en kapitalstark och långsiktig ägare bakom oss har vi alla möjligheter att lyckas. Finland är en viktig del i vår långsiktiga strategi fram till 2030, säger Filip Wiqvist, VD på KP Energy.

KP Energy ägs av OKQ8-koncernen, som har en nära hundraårig erfarenhet av energi och därmed också av marknadssvängningar.

– Det är en ansträngd marknadssituation för alla aktörer inom solenergisektorn, men vår erfarenhet tillsammans med styrkan i koncernen skapar en trygghet för både oss och våra kunder. Vårt fokus på trygghet, kvalitet och hållbarhet gör att vi är en stabil och långsiktig partner, oavsett konjunktur, säger Filip Wiqvist.

OKQ8 har dessutom hårda hållbarhetsmål. Senast år 2025 ska man nå nettonollutsläpp i egen verksamhet och senast 2035 i hela värdekedjan.

– Vi delar vår ägares ambition att ständigt utveckla inte bara företaget utan även samhället. Det gäller inte minst inom hållbarhet där vår etablering i Finland gör att vi kan driva energiomställningen ytterligare i Norden. Klimatneutralitet är ett mål som förenar alla delar i koncernen – oavsett företag, verksamheter eller länder, säger Filip Wiqvist.

En av de först anställda i Finlandssatsningen är försäljningschefen Antti Kostiainen, som arbetat i branschen i tio år.

– Jag har följt KP Energy länge, sett deras utveckling och alltid haft högsta respekt för dem. I tuffa marknader brukar alltid finnas några aktörer som går emot trenden och i stället satsar och investerar, och att KP Energy är en av dem är extra inspirerande. Nu ser jag fram emot att bidra till nöjda kunder, en accelererad energiomställning och ytterst ett grönare samhälle, säger Antti.

KP Energys första kontor i Finland invigs i november och är beläget i Helsingfors.

Se pressmeddelandet på my news desk här: https://www.mynewsdesk.com/se/kpenergy/pressreleases/kp-energy-tar-naesta-steg-i-tillvaextstrategin-ny-storsatsning-paa-finland-3285830 

Senaste nytt

Nya materialkalkylatorn

🚀 KP Energy lanserar ny webbshop! 🚀

KP Energy välkomnar Pylontech som ny leverantör av energilagringslösningar