KP Energy ingår partnerskap med VSK Bandy för en Schysst Framtid

Som en del i vår strävan mot en hållbar framtid blir vi guld-partner till Västerås-föreningen VSK Bandy och deras CSR-verksamhet Schysst Framtid, i ett led att stödja barn och unga.
Pressmeddelande

Vår vision är att forma morgondagens samhälle för dig, vår planet och nästa generation. Hos KP Energy strävar vi inte bara efter att leverera hållbar energi utan också att driva förändring genom vårt CSR-arbete. Vi vill bidra till att skapa de bästa förutsättningarna för att nästa generation ska kunna ta vid den avgörande energiomställningen vi driver varje dag. Därför har vi valt att bli partner till VSK Bandy, som driver flera sociala initiativ och projekt för barn och ungdomar i vår grundar-stad Västerås under namnet Schysst Framtid. Med grund i de globala målen och med fokus på en meningsfull fritid, värderingar och positiva förebilder är syftet att stärka barns självförtroende och skapa rätt förutsättningar för varje barn.

Schysst Framtid arrangerar årligen en mängd olika aktiviteter och viktiga mötesplatser för barn och ungdomar, exempelvis:

  • Runt 50 årliga besök i skolor för att lyfta viktiga frågor som psykisk ohälsa och mobbning samt följa upp elevernas mående.
  • Evenemang som Schysst Valborgsfirande utan alkohol och skräpplockardagar i samarbete med lokala organisationer och föreningar.
  • Arrangemang som Sveriges Största Ungdomsgård, där ABB Arena Syd fylls med kostnadsfria aktiviteter under lov-veckor för att ge barn och ungdomar meningsfulla aktiviteter och möjligheter att umgås.
  • Aktiva områden, initiativ tillsammans med Lokala Hjälpen med fokus på rörelse, sport och lek för barn i socioekonomiskt utsatta områden.
  • Kostnadsfri Bandy- och Skridskoskola för barn i olika åldersgrupper.
  • Årliga läger inklusive Sommarbandy och Day Camp, riktade till både tjejer och killar.
  • Drift av ett Bandygymnasium i samarbete med Tillberga Bandy och Widénska idrottsgymnasiet, för att erbjuda en nationellt godkänd idrottsutbildning för tjejer och killar.

Vi är glada och stolta över att kunna skapa meningsfulla möjligheter för barn och ungdomar genom vårt partnerskap med VSK Bandy! Tillsammans tar vi ansvar för ett mer inkluderande och aktivt samhälle för nästa generation – och banar väg för en Schysst Framtid på riktigt.

Se vår VD Filip berätta mer om partnerskapet här!

Senaste nytt

Filip Wiqvist slutar som CEO för KP Energy

KP Energy ingår partnerskap med VSK Bandy för en Schysst Framtid

KP Energy i Energistrategipodden