Sungrow och Kraftpojkarna ingår samarbetsavtal

Kraftpojkarna Sverige AB och Sungrow Deutschland GmbH har den 20 december 2019 signerat ett avtal med syfte att främja försäljning av Sungrows produkter via Kraftpojkarnas återförsäljare, representerade i Sverige, Norge och Finland. Omfattningen av avtalet är värderat till 20 MSEK för leverans under 2020. 

Albin Hasselström, Marknadschef Kraftpojkarna Sverige AB: “Sungrow är en av världens största tillverkare av växelriktare för solcellsanläggningar och kombinerar europeisk kvalitet med asiatisk produktionskapabilitet. Detta är en av anledningarna som lett dem till en globalt ledande position. Vi breddar och stärker därmed vårt erbjudande mot marknaden och ser fram emot att introducera Sungrows lösningar till våra återförsäljare under Q1 2020”


Kraftpojkarna, Sveriges ledande systemdistributör inom affärsområdena solenergi, laddningsinfrastruktur och energilagring och en del av OK-Q8 AB.

Kraftpojkarna har sedan bolaget grundades 2012 levererat marknadsledande produkter och kompletta systemlösningar till hundratals företag i Sverige, Norge och Finland. Produkter och system som alltid är långsiktigt hållbara, kostnadseffektiva och med marknadens högsta designvärde. Kraftpojkarna tillhandahåller därtill ett omfattande utbud av signifikanta tjänster såsom projekteringshjälp, utbildningar, finansieringslösningar samt service och support av högsta klass. Som kund hos Kraftpojkarna får man möjlighet att ta del av prospekt samt access till Sveriges största installatörsnätverk.

Genom Kraftpojkarnas uttalade fokus på logistik-, transport- och lagerprocesser tillses snabba leveranser med god leveransprecision av både enskilda produkter såväl som av kompletta nyckelfärdiga system.