Kraftpojkarna stärker styrelsen

Styrelsen förstärks med Patrik Widlund och Dag Wetterberg

Kraftpojkarnas styrelse har förstärkts med två nya medlemmar, Patrik Widlund och Dag Wetterberg. Detta är ett steg Kraftpojkarna tar för att stärka vårt långsiktiga arbete och fokus genom den kunskap och erfarenhet som Patrik och Dag för med sig.

 

Patrik Widlund – Styrelseordförande

Patrik har stor erfaranhet som styrelseledamot i en lång rad olika bolag och driver eget konsultbolag med inriktning på att utveckla strategier och affärer inom t.ex. finansiella tjänster, IT, e-handel, medier och utbildning. Tidigare har Patrik arbetat som VD för tidskriftsförlag, dagstidningsförlag, bokförlag och content marketing-byrå med verksamhet inom bland annat TV-produktion och digitala medier. Under 10 års tid har Patrik också haft en roll som CFO. Patrik har skrivit en bok om digital transformation som Liber lanserar i augusti.

Dag Wetterberg – Ordinarie Ledamot

Dag Wetterberg är advokat och grundare av Wetterberg Advokatbyrå som är en affärsjuridisk advokatbyrå med specialisering inom immaterialrätt, IT- rätt, GDPR, marknadsrätt, yttrandefrihet samt rättsprocesser inom dessa områden.

Dag har skrivit böckerna Medierätt- en handbok (Norstedts Juridik 2014) och Dataskyddsförordningen GDPR- förstå och tillämpa i praktiken. Dag är expert hos InsureSec rörande utveckling av utbildningsfrågor och han föreläser vid Stockholms universitet (IT-rätt), Fakultetskurser, Blendow samt hos klientbolag.

“Jag känner mig extremt positiv till solenergi och förnyelsebar energi av alla slag, det var även därför jag tackade ja till att sitta i styrelsen i Kraftpojkarna. 

När det gäller branschens framtid i Sverige så ser det väldigt ljust ut med många goda exempel. Senast idag läste jag en fantastisk artikel (i DI) om Apoteas arbete med att lägga ut solceller på en yta som motsvarar 2,5 fotbollsplan vilket generar 1,5 GWh- sånt inspirerar mig!”