OKQ8 lanserar SunDay – med stöd av KP

KP bidrar med inköp och entreprenad

Som del av satsningen på hållbar och förnybar energi lanserar OKQ8 nu SunDay – specialister på solceller, elbilsladdning och energilagring med stöd från KP i form av inköp och entreprenad. SunDay vänder sig till fastighetsägare, industrier och bostadsrättsföreningar som insett att solceller är en av nycklarna till dagens och framtidens hållbara energiförsörjning och att den snabba ökningen av eldrivna fordon skapar behov av laddning på fler platser.

Solenergin är det mest miljövänliga energislaget, men hållbarhetsaspekten är inte den enda fördelen.

 – Tittar man på de historiska elpriserna har man idag en återbetalningstid på cirka 8-9 år, därefter går du alltså plus på anläggningen under ca ytterligare 10-15 år.

Filip Wiqvist, CEO KP

Ser vi dessutom på hur elpriserna utvecklas idag, där Europa står mitt i sin största energikris någonsin, kan vår återbetalningstid vara nere på 3–4 år om bara några månader. Ur ett ekonomiskt perspektiv blir det en no brainer – det finns liksom ingen anledning att inte skaffa solceller. Dessutom får du din energiproduktion så nära dig det bara går, vilket gör att du inte blir beroende eller eftersatt av dåliga nätanslutningar”, berättar Filip Wiqvist, CEO på KP.