1KOMMA5° och KP Energy inleder strategiskt partnerskap

Cleantechbolaget 1KOMMA5° och cleantech-grossisten KP Energy har tecknat ett långsiktigt samarbetsavtal för växelriktare och batterier från Sungrow.
Pressmeddelande

Cleantechbolaget 1KOMMA5° och cleantech-grossisten KP Energy har tecknat ett långsiktigt samarbetsavtal för växelriktare och batterier från Sungrow. Partnerskapet befäster deras ledande positioner inom branschen och bekräftar deras gemensamma målsättning att stödja övergången till ren och hållbar energi genom högkvalitativa energilösningar.

Med mer än 21 000 installerade solcells- och batterianläggningar i Norden är 1KOMMA5° marknadsledande inom energismarta lösningar. Med fokus på lokal närvaro, kvalitet och hållbarhet har de nu valt KP Energy som sin huvudleverantör av växelriktare och batterier från Sungrow för att säkra en trygg och stabil verksamhet på den svenska marknaden.

  • Vår vision är att villaägaren ska kunna leva på sol och vind gratis för evigt samtidigt som vi tillsammans begränsar den globala uppvärmningen till 1,5 grader. För att nå målet behöver vi starka lokala partners som hjälper oss att omvandla fler hushåll till att bli energismarta och koldioxidneutrala. Vi ställer höga krav på kvalitet, säkerhet och klimathänsyn där KP Energy uppfyller vår standard. Tillsammans kan vi accelerera övergången till grön energi, så att svenska villaägare kan bli självförsörjande med smart styrning av sin produktion och konsumtion, säger Gunnar Jönsson, VD för 1KOMMA5° i Sverige & Norden.

Som pionjär inom solmarknaden har KP Energy spelat en avgörande roll i att driva utvecklingen av solenergi i Sverige. 25% av alla solcellsinstallationer på villatak i Sverige har utförts med material från KP Energy, vilket visar på deras starka lokala förankring. Med OKQ8 som ägare sedan 2019 är KP Energy en pålitlig och stabil leverantör med en hög grad av leveranssäkerhet.

  • Vi är mycket glada över att inleda detta samarbete med 1KOMMA5° och tillsammans göra det möjligt för ännu fler svenska hushåll att dra nytta av hållbar solenergi och minska sina koldioxidutsläpp. Vårt fokus på trygghet, kvalitet och hållbarhet säkerställer att vi kan leverera de bästa produkterna, i tid och över tid, med minsta möjliga klimat- och miljöpåverkan. KP Energys framtid sträcker sig även utanför Sveriges gränser, där vi ser fram emot att utöka vårt långsiktiga samarbete med 1KOMMA5° för att tillsammans ytterligare driva på den gröna energiomställningen, säger Filip Wiqvist, CEO på KP Energy.

Genom att aktivt samarbeta med sina leverantörer strävar KP Energy efter att förbättra hållbarhetsperspektivet inom branschen. KP Energy samarbetar med EcoVadis, en världsledande aktör inom hållbarhetsbedömning av leverantörer. EcoVadis utvärdering inkluderar en rad kriterier inom klimat, miljö, etik, arbetsrätt och mänskliga rättigheter samt hållbar upphandling. Metoden bygger på internationella hållbarhetsstandarder, inklusive GRI (Global Reporting Initiative), FN:s Global Compact och ISO 26000.

Som medlem i det internationella klimatinitiativet RE100 har Sungrow åtagit sig att nå koldioxidneutralitet över hela sin produktion och verksamhet till år 2028. Sungrows leveranskedja integrerar ESG-principer och dess produktutveckling följer stränga miljöstandarder, från utvärdering av koldioxidavtryck till ansvarsfull källsökning av material. Företaget främjar även lågkolalternativ inom transport. Utöver sin verksamhet investerar Sungrow i initiativ för miljöskydd, ekologiskt bevarande och hållbara markanvändningsmetoder.

//

Om KP Energy:

KP Energy är en av Sveriges ledande grossister inom cleantech och en del av OK-Q8 AB. KP Energys uppdrag är att hjälpa energibranschen att accelerera omställningen genom att leverera avancerade produkter och smarta tjänster på ett enkelt och hållbart sätt, till hundratals återförsäljare i Norden. Med fokus på trygghet, kvalitet och hållbarhet är KP Energy en möjliggörare för tillväxt hos installatörsbolag, inte bara genom ett brett produktutbud utan också genom tjänster och lösningar inom finansiering, projektering och logistik som stärker och underlättar deras affär. Med ca 70 engagerade medarbetare runtom i landet, med lager i Västerås och Helsingborg, formar KP Energy morgondagens samhälle genom att leverera hållbar energi idag – för dig, för vår planet och för nästa generation. För att läsa mer om KP Energy, besök www.kpenergy.se.

 

Om 1KOMMA5:

1KOMMA5° satsar på energismarta lösningar såsom solceller, villabatterier för ellagring, elbilsladdare samt energistyrsystemet Heartbeat. Företaget har idag över 1500 anställda på över 65 olika platser i Norden, Europa och Australien. De har installerat över 80 000 solcellssystem och satsar på att omvandla 500 000 hushåll per år för att eliminera hushållens koldioxidutsläpp och uppfylla visionen om en klimatneutral villamarknad år 2030. 1KOMMA5° siktar på att bli marknadsledande i Europa med en försäljning på över 100 miljarder SEK per år senast 2030. Den nordiska verksamheten som idag består av fem bolag i Sverige, Finland och Danmark, har en ambition att omsätta 2 miljarder SEK år 2023. Med över 21 000 installerade solcells- och batterianläggningar är de nu marknadsledande i Norden. För att nå sina mål backas 1KOMMA5° bland annat av svenska Norrsken VC, Porsche AG och ledande tyska family offices. 1KOMMA5° kommer att fortsätta utöka sin verksamhet till andra relevanta marknader nationellt och i Europa. För mer ingående information om vår verksamhet, besök www.1komma5.se.

Senaste nytt

Nya materialkalkylatorn

🚀 KP Energy lanserar ny webbshop! 🚀

KP Energy välkomnar Pylontech som ny leverantör av energilagringslösningar