Välkommen till KP Energys kunskapsplattform​

Här hittar du allt du behöver för att hålla dig uppdaterad om de senaste nyheterna samt utbildningar inom cleantech-produkter, tjänster och system.

Tre anställda, en man och två kvinnor, sitter vid ett kontorsbord och har en workshop

Utbildningar

Energilagring

Lär dig mer om frekvensreglering med Sungrow

Du får en inblick i de olika kontrollmöjligheter som Sungrow erbjuder för att övervaka och hantera solenergiförbrukningssystem på ett mer effektivt sätt.
Solenergi

Maximera din design med APdesigner from Apsystems

Upptäck kraften hos APsystems’ online-designverktyg, AP Designer, som underlättar och accelererar designen av solenergisystem i olika service-scenarier.
Solenergi

Optimera din energiframtid med Sungrow

Vi erbjuder dig nu att delta i ett spännande Sungrow webinar. Under detta evenemang kommer vi att utforska och förklara de senaste innovationerna inom hybrid växelriktare och laddboxar från Sungrow. Genom att delta får du insikt i hur dessa avancerade teknologier kan optimera din energianvändning, integrera solenergi och batterilagring samt underlätta övergången till elbilar. Anmäl dig nu för att säkra din plats och bli en del av denna informativa session där vi delar med oss av nyckelinsikter om framtidens energilösningar.
Solenergi

Innovativa hybridlösningar med Solis

KP Energy & Solis presenterar nyskapande strängväxelriktare och hybridväxelriktare. Vi kommer att täcka både nya och väletablerade Solis-lösningar och du kommer få en guidning genom Solis produktsortiment, monitoreringsplattform samt design tool för projektering.
Elbilsladdning

Framtidens laddlösningar med Charge Amps

Delta i vår spännande utbildning arrangerad av ChargeAmps och KP Energy för att fördjupa dig i den senaste teknologin för laddning i såväl bostäder som kommersiella fastigheter. Utforska våra produktlinjer, inklusive molntjänstintegration, lastbalansering och gröna laddalternativ. Bli en expert inom laddbranschen och förbered dig för en hållbar framtid.
Elbilsladdning

Upptäck Zaptec GO – ledande laddboxen inom säkerhet

Zaptec är ledande inom laddsäkerhet och laddstationerna är certifierade med högsta säkerhetsstandard och passar alla bilar. Lär dig mer om funktionerna, fördelarna och detaljerad förståelse för vilka faktorer du bör överväga vid val av en laddbox.
Energilagring

Flowers innovativa lösning

KP Energy har nöjet att bjuda in er till ett exklusivt webinar där vi tillsammans med Flower presenterar deras innovativa lösningar inom energibranschen. Detta är ett utmärkt tillfälle att lära sig mer om hur Flower revolutionerar elmarknaden med sina flexibla elhandelsavtal och avancerade teknologier.
Energilagring

Upptäck den oslagbara kombon – Pylontech H3 och Solis Hybridväxelriktare

Upptäck KP Energys senaste genombrott inom energilösningar! Vår kraftfulla kombination av Pylontech, Solis och Checkwatt erbjuder toppkvalitet och total flexibilitet till ett pris som överträffar all konkurrens.
Energilagring

Utforska Flowerhub och framtidens energilösningar

I samarbete med Flower bjuder vi in dig till ett exklusivt webinar där vi tillsammans med Svenska Kraftnät fördjupar oss i balanseringen av elnätet samt hur du kan delta på stödtjänstmarknaden.

Nyheter

Pressmeddelande

Nya materialkalkylatorn

Materialkalkylatorn – Nu med Offertverktyg och digital signering. Som många av er redan vet så har vi lanserat en ny webbshop. Nu gör vi upplevelsen för dig ännu bättre och lanserar en ny uppdaterad version av Materialkalkylatorn.
Pressmeddelande

🚀 KP Energy lanserar ny webbshop! 🚀

Äntligen är det dags! KP Energy lanserar en ny och förbättrad webbshop för att förbättra din kundupplevelse. Den nya webbshopen är designad för att möta dina behov med snabbare, smidigare och mer personliga upplevelser.
Pressmeddelande

KP Energy välkomnar Pylontech som ny leverantör av energilagringslösningar

KP Energy välkomnar Pylontech som ny leverantör av energilagringslösningar KP Energy, en av Nordens ledande cleantech-grossister, är stolta över att presentera Pylontech som ny leverantör av batteribaserade energilagringssystem (BESS). Med
branschuppdatering

Filip Wiqvist slutar som CEO för KP Energy

Efter drygt två år har Filip Wiqvist lämnat sitt uppdrag som CEO för KP Energy. KP Energys strategiska inriktning kvarstår för att bibehålla positionen som en av de ledande grossisterna inom CleanTech i Norden.
Pressmeddelande

KP Energy ingår partnerskap med VSK Bandy för en Schysst Framtid

Som en del i vår strävan mot en hållbar framtid blir vi guld-partner till Västerås-föreningen VSK Bandy och deras CSR-verksamhet Schysst Framtid, i ett led att stödja barn och unga.
Event

KP Energy i Energistrategipodden

Under Elmia Solar var vår VD Filip Wiqvist med i Energistrategipodden och diskuterar hur grossistens roll i omställningen stärks i takt med att branschen mognar.