Ferroamp och Kraftpojkarna ingår samarbetsavtal

Ferroamp Elektronik AB och Kraftpojkarna Sverige AB har den 5 december 2019 signerat ett avtal med syfte att främja försäljning av Ferroamps produkter via Kraftpojkarnas återförsäljare, representerade i Sverige, Norge och Finland. Omfattningen av avtalet är värderat till 5 MSEK för leverans under 2020. Kraftpojkarna kommer att placera den första del-ordern på 1,5 MSEK i december 2019.

Albin Hasselström, Marknadschef Kraftpojkarna Sverige AB: “Solenergi, energilagring och elbilsladdning är grundpelare i det kommande globala energisystemet. Med Ferroamps teknik inriktad mot dessa områden ges nu helt rätt förutsättningar att bygga både smarta och robusta energilösningar. Kraftpojkarna, Sveriges största distributör inom förnyelsebar energi, kommer genom samarbetsavtalet att tillsammans med Ferroamp förse hela den skandinaviska marknaden med dessa innovativa, kraftfulla och kompletta energisystem. Vi ser nu fram emot ett ännu starkare partnerskap och ett än mer innovativt svenskt energisamhälle”

Niclas Wadestig, Marknads och försäljningschef på Ferroamp: “Vi fortsätter på vår plan att knyta upp de viktigaste spelarna i branschen för att öka vår närvaro inte bara i Sverige utan också i Skandinavien för vår vidare expansion. Kraftpojkarnas fokus på totallösningar för morgondagens energilösningar ligger helt i linje med Ferroamps strategi att se en helhet och inte fokusera på enskilda delar i ett erbjudande”


Kraftpojkarna, Sveriges ledande systemdistributör inom affärsområdena solenergi, laddningsinfrastruktur och energilagring och en del av OK-Q8 AB.

Kraftpojkarna har sedan bolaget grundades 2012 levererat marknadsledande produkter och kompletta systemlösningar till hundratals företag i Sverige, Norge och Finland. Produkter och system som alltid är långsiktigt hållbara, kostnadseffektiva och med marknadens högsta designvärde. Kraftpojkarna tillhandahåller därtill ett omfattande utbud av signifikanta tjänster såsom projekteringshjälp, utbildningar, finansieringslösningar samt service och support av högsta klass. Som kund hos Kraftpojkarna får man möjlighet att ta del av prospekt samt access till Sveriges största installatörsnätverk.

Genom Kraftpojkarnas uttalade fokus på logistik-, transport- och lagerprocesser tillses snabba leveranser med god leveransprecision av både enskilda produkter såväl som av kompletta nyckelfärdiga system.